“Play” dugme

Kao sto neki od Vas znaju, u poslednje vreme mi bavljenje fotografijom odvlaci paznju. Procitala sam par novih knjiga, nesto sebi da ubijem monotoniju, ali i jos jednu knjigu koja se bavi psihologijom. Na zalost, setila sam se da nisam izvukla citate za Vas tek onda kada sam je zavrsila. Trenutno citam jednu jakoooo zanimljivu i poucnu knjigu, koja ce puno pomoci onima sa manjkom samopouzdanja, a posebno onima koji se muce kada je ljubavni zivot u pitanju.

Posto sam trenutno demotivisana kada je pisanje za blog u pitanju, da Vas ne bih ostavila bez icega, palo mi je nesto zanimljivo na pamet. Ovo je takodje odlican nacin za Vas pocetak uvodjenja promena u zivot. Naravno, nesto sto sam i ja sama vise puta primenjivala, a to su – izazovi.

Ja, kada sam pocela da uvodim promene u svoj zivot, jedan od prvih izazova koje sam uradila je izazov Ane Bucevic. Samim klikom na njega, otvorice Vam se snimak u kojem je sve objasnjeno. Verujem da ce nekima ovo biti jako cudno, pogotovo tapkanje koje pominje na pocetku, ali nesto vise o samom tapkanju mozete naci (najverovatnije vec sa strane ovog snimka) na yt. Pokusajte da istrajete u ovo izazovu, i VERUJTE mi, promene cete primetiti (max) vec za nedelju dana. Ja sam postala jako smirenija, srecnija i ispunjenija pozitivnom energijom. Vise mi jutra nisu “besna”. Cak sam se i nedavno vratila na ovaj izazov, da se malo “refresh-ujem”. Takodje, imam za Vas i izazov  Katice Djordjevic, koji je, recimo, puno zanimljiviji od ovog. U ovom izazovu svaki dan imate neki nov zadatak. Meni se licno ovaj svideo vise, i ako generalno Katicu i ne pratim previse, jer sam vremenom ustanovila da se moja vibracija ne poklapa sa njenom. Ne u negativnom smislu, vec jednostavno neke stvari vidimo drugacije, na pozitivan nacin, naravno. Pokusavala sam pronaci jos neke izazove na yt, ali bezuspesno. Naravno, super je sto slicnu vrstu izazova mozete naci na samom internetu. Samo je potrebno da ukucate “izazovi za promenu zivota” ili sl. Pored blogova koji ce vam se pokazati, takodje mozete pod pretragom (za one koji znaju engleski) “challenge for happiness” ili cak “gratitude challenge” (jer je jako vazno da shvatimo koliko je zahvalnost bitna stvar u zivotu) naci zanimljive fotke na kojima Vam pisu izazovi za cak ceo mesec.

Ja trenutno pocinjem sa nekim novim izazovom, i jos ne znam sta me ceka. Istina, prvi put cujem i za ovu zenu koja ga je postavila, ali ja sam uvek otvorena za nova iskustva kada su promene ka boljem u pitanju. Jednostavno, tu greske nema, samo mozemo shvatiti da neke stvari nisu bas nesto sto nas dovoljno motivise, pa se okrenemo necemu novom. Bitno da je rezultat svega toga isti. I ono sto ovaj izazov cini vecim od ovih gore navedenih, je taj sto ovaj traje jako dugo (7 nedelja, ako sam dobro upamtila). U pitanju je Slavica Square, i ovaj izazov koji je ponudila je besplatan (razlog sto sam se i prijavila). Dosta life coach-eva naplacuje svoje znanje koje dele sa nama. Ja sam se za izazov prijavila juce, i koliko sam skontala, ostalo je jos 11 dana da se prijavite. Zato cu Vam ovde ostaviti link kako bi ste i Vi to mogli. Sve sto Vam je potrebno je mail adresa, i dobra (istrajna) volja.

Jos jedna stvar koju cete postici radeci izazove je ona samodisciplina o kojoj smo govorili. Nauci cete da uvedete neki red i obaveze u Vas zivot. Ali obaveze koje su pozitivne, i koje donose bolje. Ja sam odlucila da ovaj izazov uradim sa sestrom i najboljom drugaricom. Zanimljivije ce biti svima nama, a ako imate nekoga ko bi Vam se pridruzio, savetujem da to uradite. Mozda se u Vama probudi i malo takmicarskog duga, koji ce odrzavati motivaciju.

Pa hajde da vidimo ko ce pobediti (najduze izdrzati)!

P.s. drzim Vam svime fige!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: