Da li dobijate ljubav koju ste zasluzili?

Dosta sam razmisljala koji bi pravi naziv bio za post koji cu Vam sada napisati, ipak, nekako, ovaj mi je zvucao naispravnije.

Ovo pitanje moze imati vise znacenja, zar ne? Pitate se mozda: ciju ljubav? Da li mislim na ljubav partnera, porodice, prijatelja…? Nije da ta ljubav nije bitna, jeste. I tek kako. Ali nije najbitnija. Kako i zasto nije? Odgovoricu vam na to pitanje, ali prvo moram da postavim ja Vama jedno – Da li znate kako da dobijete tu ljubav koju zasluzujete, od strane gore navedenih?

A sada, dacu Vam odgovor na oba pitanja. I Vase i moje. VOLITE SEBE PRVO (ako se vec ne volite). A, ako mislite da volite sebe, procitajte ovo, pa razmislite jos jednom. P.S. ne bih da gresim dusu, mozda neki od vas koji ovo citaju, zaista vec vole sebe. I ja vam cestitam na tome, jer ste naucili prvu, i najvazniju lekciju u zivotu, koja ce Vam zivot uciniti lepsim.

Ne volim sebe

Ja nisam dovoljno dobar/ra. Ja to ne mogu. On/a je bolji/a od mene. Ja to ne umem. Ja sam smotan/a, nesposoban/na, nesiguran/na, ruzan/na, lose gradjen/a, glup/a. Ja to ne zasluzujem. Itd.

Samo par recenica koje izgovorite u nekoj situaciji, ili konverzaciji, sasvim nesvesni onoga sto se upravo izjavili. A znate li sta ste time ucnili? Poslali negativnu vibraciju univerzumu, zajedno sa emocijom koju ste osetili tog trenutka, i samo dokazali da jeste bas to sto kazete.

Sta je rezultat toga?

  • Da li ste patili u nekoj od predhodnih ljubavnih veza? Da li Vas je partner nekako povredio? I jeste li plakali nakon toga? Jeste li mu oprostili? Da li se kajete zbog necega?

Da niste mozda pomislili tada: Jbg, ja nisam dovoljno dobar/ra. Nisam joj/mu dovoljno lep/a. On/a je lepsi/a. Verovatno ima vece grudi/plocice. Bolje se ljubi. Bolji/a je u krevetu. Pametan/na je. Ima to, a ja to nemam.

Itd, itd. Placete. Mozda joj/mu i oprostite, ako je to zatrazio/la. Onda se greska ponovi. Pa se kajete sto ste oprostili. Kajete se sto ste se uopste upustili u tu vezu. Je l`sam u pravu, slucajno?

  • Jeste li nekad izgubili posao? Ili mozda niste dobili taj koji ste zeleli, propali pokusaj? Da li ste bili utuceni zbog toga?

Da niste mozda pomislili tada: Tako mi i treba. Zasto nisam ucio/la na vreme. Nisam bio/la dobar djak. Ja sam glup/a. Smotan/a sam. Zato sam i dobio/la otkaz. Jer nemam pojma. Nisam dobar radnik/ca. Nisu zadovoljni mnome. Ja i ne zasluzujem taj posao.

Itd, itd. Onda pognete glavu, jer ste shvatili uzasnu stvar o sebi. Vise nemate volje da pokusavate ili trazite dalje. Sedite kuci, svakog dana, utuceni. Ne vredi pokusavati. Sve je jasno sada kada ste doziveli neuspeh. Je l`da?

Volim sebe

Ja sam dovoljno dobar/ra! Ja to mogu, i ja to hocu!Ja umem! Ja sam sposoban/na! Siguran/na sam u sebe! Lep/a sam! Lepo sam gradjen/a! Pametan/na sam! Ja to zaslusujem! Ja znam! 

Opet jos samo par recenica koje izgovorite u nekoj situaciji, konverzaciji, ili cak, ono najbitnije – sebi! Naravno, svesni svega sto kazete. I poslali ste pozitivnu vibraciju univerzumu, koji samo potvrdjuje sve ono sto kazete i mislite!

Sta je rezultat toga?

Da ne postavljam opet ista pitanja kao gore, samo cu vam napisati odgovore na njih.

Mozda jeste tuzni jer je vasa veza pukla, ne moramo da se lazemo, ali ste takodje svesni da ste Vi dovoljno dobri, i taj neko Vas ocigledno ne zasluzuje. Zato, cemu plakanje? Bilo je sta je bilo, procice, i neko bolji docice! 🙂 Razmislicete o tome sta ste naucili iz te veze, i bicete zahvalni na tome. Ako toj osobi niste bili dovoljno lepi, zgodni, pametni, to ne znaci da Vi to niste. Jer jeste. Samo jednostavno za njega/nju to drugacije izgleda. Vi znate koliko vredite, i zato znate takodje da nista ne gubite time sto je neko nestao iz Vaseg zivota, ili sto nesto nije uspelo. Sve se desava sa razlogom, ako ne znate sada zasto, znacete kasnije! Pusticete vreme da izleci rane (ako ih imate), ali necete dozvoliti da zajedno sa nekim ko je otisao od Vas ode i Vase sapouzdanje i uverenje da ste nesto posebno. Svako od Vas, na neki svoj nacin!

Slicno imam da kazem i za posao, ili bilo koji drugi neuspeh koji Vas zadesi u zivotu. Okej, nisu Vas primili, nisu dali sebi sansu da vide kakvog radnika su mogli imati, i sad nemaju pojma sta su izgubili, Neko drugi ce Vas vec primiti, i Vi cete se tu pokazati. Znate da ste sposobni, i da cete se snaci. Idemo dalje! Necete odustati. Ako nesto ne znate dovoljno, to sto ste doziveli neuspeh, bice Vam motivacija da naucite! Jer Vi to mozete! Necete dozvoliti da klonete duhom zbog necijeg NE, jer Vi znate da je pravi odgovor DA.

 

Sad ponovo razmislite da li zaista beskonacno volite sebe? Da li bas nikada ne klonete duhom, i da li ste bas uvek svesni ko ste, i koliko vredite? I da li znate pravi odgovor na svako pitanje? 🙂

Poraz ne znaci kraj. Vec pocetak.

Da li ste dovoljno pametni da to shvatite?

Univerzum je Vas prijatelj, i on zna pravi odgovor. I sta god da mislite, kazete ili osecate, on ce reci DA!

I jos nesto…

Ako zelite da primite ljubav koju zasluzujete od drugih, prvo morate da je primite od sebe samih!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: